Inskrivning på AMS = checked!

Ja, det måste vi göra om vi vill att Tilda ska få gå på dagis. Så tisdag när jag var ute med Tilda så slinkade vi in till den lokala AMS och så sent som 15.40 så bänkade vi oss där å de skulle stänga kl.16. När det var min tur så sade Ams-mannen att “vi” skulle inte hinna. Vilka då? undrade jag och fortsatte med “ni eller jag? Jag är inte här för ett terapisamtal. Jag ska bara visa upp mig eller hur, i o m jag har redan skrivit in mig själv på webben, plus att jag är här för att mitt barn ska få gå på dagis!” Å det sa jag med vänligton… Ams-mannen var trevlig och sade “jaha då behöver du bara ett intyg, ok då får du vänta tills det är din tur.”

Hmm… när det väl var min tur så var det sedvanliga arbetsuppgifter AMS-personal måste göra dvs. kolla mina tidigare uppgifter å uppdatera dem. Tilda tyckte det var såå kul på AMS och var nyfiken på allting å jag ville inte att hon skulle dra ur kontakter mm. Jag fick en AMS-gubbe som tyckte nog att jag var jätteskoj. Jag sade direkt till gubben att han skulle ge mig en tid att komma på den där obligatoriska info-träff som ALLA nya som har skrivit in sig måste gå på. Jag tycker att det är slöseri med tid och jag har tidigare varit på sådana. Enl. gubben så måste man gå om man har varit bort i mer än 6 mån eller inte skrivit in sig innan. Det är Riksdag som har beslutat detta blaaa bla blaa. Jag ville ha en intensiv info-träff för de som förstår svenska och tekniken. Det finns många utlänningar här och alla förstår inte på “systemet”, så det är bra för dem. Även bra för de mindre teknikkunniga eller första gångs arbetssökande/arbetslös. Vad vill jag komma? Jo, att gå på en info-träff där ALLA sitter och vrider på sig och man ser att varken arbetssökande och AMS-personal vill ha dessa möten men måste, det är både slöseri med tid och pengar!

Gubben skrattade rätt gott också om alla mina kommentarer å förslag på hur de kan effektivera deras arbetssätt. Det förgynnade hans dag tror det. Han lär inte glömma bort “Thaimorsan”, det har jag som min inloggning hahah.

20 min av mitt liv på AMS…