Oops klockan är redan snart midnatt. Kanske ska säg godmorgon till er som läser detta på morgonen 🙂 

Dagen går fort när man är med två barn själv. Jag hann till och med testbaka utan stress men läggdags mindre lyckad… inte i tid som jag skulle vilja. 


Dagen började med att jag gick upp strax innan Måns skulle till jobbet. Tilda gick upp precis efter att Måns hade gått. Jag hann bara sätta på tevattnet innan Tilda kom och ville gå kissa. Hon kan gå kissa själv men vill ha hjälp med att torka runpam… Väl färdiga på toan så låg Prim och hooade och lekte med dina fötter. Hon kan nu rulla och åla så det gäller att passa henne noga. Det blev en runda till toan och byta blöja på Prim. Sedan kunde frukosten kunde börja. Klockan var 8:45. Yeay. Alla skulle ha min Valio vaniljyoughurt. Prim fick en lite portion yoghurt för första gången, typ 3 matskedar och hon åt allt plus lite katrinplommonpuré. 


Sedan påminde Tilda om och om igen ”mamma, ska VI baka då? Ska vi baka eller?” Hon är rätt kaxig. Så ja det blev en kaka idag också, en mjuk mungbönkaka! Jag hade köpt på mig tre påsar av skalade mungbönor. Som barn åt jag mycket mungbönor och mungbönsgrodddar, mungbönskakor i olika former och rostade mungbönor! Nyttigt och bra proteinkälla. 

Den här veckan ska Tildas förskola ”resa” till Vietnam. Så jag testbakade denna Vietnamesiska kakan som påminner mycket om vår thailändska. Vi har många liknande maträtter. 


Tilda frågade flera gånger under dan om vi kunde smaka på kakan men den skulle bli kall först. Den var ganska kletig men fastare när den har kallnat och stelnat. Hon ville gärna duka med Frosttallrikar till eftermiddagsfikan. 


Efter fikan ville Tilda leka kurragömma. Jag fick gömma mig med Prim så det var inte lätt när Prim gjorde ljud ifrån sig haha. 


Och ja, när pappa kom hem så blev det annorlunda. Lite tröttare var allihopa och av nån konstig anledning så blir alla barnen pigga igen vid 21! 

Just det, vi fick även besök av Emma-familjen som kom och fick smaka på min kaka men också för att vi skulle hjälpa med att skriva på och vittna i olika avtal och testamente. Kakan var helt ok och recept kommer! 

Zzz dags, imorn blir det en utmaning att få med Tilda förskolan annars har hon pratat om att hon vill dit hela helgen.